Dörnyei András

Cserépkályha készítő
+36-20-9-50-55-29

Hordozható cserépkályha

plda_hord_csklyha_01_500Hazánkban kisebb/közepes hőtárolású cserépkályhák előre gyártásával már korábban is foglalkoztak. Manapság számos üzletben, áruházban fellelhető, több féle kialakításban, színben és árfekvésben. Jellemző tulajdonságuk, hogy a cserép- és vaskályha előnyeit egyesíti, vagyis megfelelő hőtároló képesség mellett a gyors felfűtést is biztosítja. Továbbá az idényjelleg leküzdésével, műhelyben/gyárban előre gyártva sorozatban készíthető. Ez a típus lábakon áll, ebből adódóan nem szükséges egy fix, teherbíró hely a házban és bármikor áthelyezhető egy másik keménybekötéshez. Szabványos kályhacsempéket találunk rajta, illetve a tüzelési módnak megfelelően egy kályhaajtót (és egy hamuajtót). 

A vélemények megoszlanak a hatékonyságukról és hatásfokukról illetően. Az elméletek egy része szerint a jelenlegi ipari fejlettség már elérte azt a szintet, ami maradéktalanul egyesítette ebben a kompakt formában a cserépkályhák, a kandallók és a vaskályhák meg annyi tulajdonságát s egy gyors, költséghatékony, kis helyigényű fűtőberendezést tudhatunk be. Más elméletek szerint a típusok jellemzői egyediek, nem lehet ötvözni egy minden-az-egyben kialakításban. Egyet viszont leszögezhetünk: átmeneti megoldásnak rövid távon kitűnő megoldás, mely nem igényel nagy teret és viszonylagosan a pénztárcánkat is kiméli.

Megfelelő felmérés és egyeztetés után, némi kompromisszum árán közel tökéletes kályhát építhetünk Önnek igényei szerint!